ГоловнаПолітика

Тарута: Кабмін не здатний виконати навіть "копійчані" обіцянки Актуально

Тарута: Кабмін не здатний виконати навіть "копійчані" обіцянки
Фото: Макс Левин

Звіт уряду перед Верховною Радою перенесено через те, що в уряду Гройсмана немає економічних успіхів, які він міг би пред'явити суспільству. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута, коментуючи перенесення звіту Кабміну на літо поточного року. На думку народного депутата, вся поточна ситуація зі звітом Кабміну перед Радою пов'язана з закулісною боротьбою Порошенка проти Гройсмана, який бачить себе незалежним від Банкової політичним гравцем. Парламентарій наголосив, що звіт уряду перед парламентом нічого не змінить.

"Прем'єр повинен щорічно звітувати незалежно від настрою президента чи політичних сил. Але Гройсману звітувати нічим. Народ України не бачить результатів реформ, адже зростання цін і тарифів спустошує кишені українців, і як результати економічних реформ нічого запропонувати. Тобто уряду нічого представляти і немає чим пишатися. Їхні слова не підтверджуються ділом", - зазначив Сергій Тарута.

"Кабмін виявився не здатним виконати навіть свої «копійчані» обіцянки простих трудівників і пенсіонерів. Гройсман обіцяв розглянути питання про підвищення мінімальної зарплати до 4100 грн, уточнити пенсії військовим та іншим категоріям. Але за січень-березень доходи держбюджету виявилися на 6% меншими за план на цей період. Загальний фонд держбюджету з початку року був недовиконаний за доходами до плану і зовсім на 7,2%. І вже ні про які надбавка до мінімальної зарплати і рівня пенсій не йдеться. Тому ні з чим уряду виходити зі звітом, нема про що звітувати", - додав Сергій Тарута.

Також народний депутат торкнувся теми трудової і навчальної міграції молодих українців. "Українці їдуть тому, що не бачать тут майбутнього і перспектив для хорошого життя. Я нещодавно зустрічався з учнівською та студентською молоддю в Маріуполі, так 60% залу підняло руки на запитання «Чи хочете ви поїхати з України?». Це дуже погані, але красномовні цифри дій сьогоднішнього уряду. Люди думають, як вижити", - резюмував Сергій Тарута.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram