ГоловнаПолітика

Раді запропонували увічнити пам'ять космонавта Каденюка

Комітет з питань культури і духовності розгляне постанову на своєму засіданні.

Раді запропонували увічнити пам'ять космонавта Каденюка
Фото: Сергей Нужненко

Верховній Раді запропонували увічнити пам'ять першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка, який помер на початку 2018 року.

Про це LB.ua повідомив голова комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький.

Проект постанови зареєструвала група народних депутатів: Леонід Ємець ("Народний фронт"), Сергій Тарута (позафракційний), Артур Палатний (БПП) та інші.

"Наш комітет розгляне цю постанову. Як правило, постанови про пам'ятні дати розглядаються в сесійній залі не окремо. Є певна норма законодавства, згідно з якою пам'ятні дати відзначають один раз на десять років або двадцять п'ять років. Думаю, що проблем з прийняттям постанови не буде", - додав Княжицький.

Традиційно після прийняття постанови про увічнення пам'яті, до дати народження на державному рівні організовують низку заходів з популяризації діяльності та життєвого шляху людини. Також проводять тематичні виставки, концерти та трансляцію передач на ТБ-каналах, присвячених цій особистості та його внеску в історію України.

Нагадаємо, Леонід Каденюк помер 31 січня 2018 року від серцевого нападу під час пробіжки в Києві.

У 1997 році він здійснив космічний політ на американському МТКК "Колумбія" місії STS-87, ставши першим космонавтом незалежної України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram