ГоловнаПолітика

МЗС нарахувало три мільйони українців у Росії

"Росія веде проти нас війну, але однаково три мільйони українців живуть у РФ".

МЗС нарахувало три мільйони українців у Росії
Фото: Лига

На території Російської Федерації зараз проживає близько трьох мільйонів українців.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час спілкування з активом української громади в Торонто, пише агентство "Укрінформ".

"Росія веде проти нас війну, але однаково три мільйони українців живуть у РФ. Тобто майже кожен дванадцятий українець зараз у Росії. І серед них є багато тих, хто не любить і Путіна і Росію, але вважає, що не має іншого вибору. Вони кажуть: ми так усе життя заробляли гроші, - і їх треба зрозуміти", - сказав Клімкін.

На його переконання, цю ситуацію необхідно змінювати. "Постійно так бути не може. Зараз є певні ідеї, і ми їх опрацьовуємо так, щоб у Росії постійно три мільйони українців не перебували, тому що для мене це дуже сумна ситуація", - зазначив голова МЗС.

За його словами, зближення України і ЄС дещо вплинуло на розподіл українських трудових мігрантів. "Європа відкрилася, і ми бачимо, що дехто вже з Росії переїжджає в ЄС або повертається в Україну. У той самий час це відбувається дуже повільно", - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, що, за даними МЗС України, ще один мільйон українців перебуває в Польщі. Польська влада оцінює кількість українських трудових мігрантів у два мільйони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram