ГоловнаПолітика

Прах Нестора Махна збираються перепоховати в Україні

Термін оренди місця на кладовищі Пер-Лашез у Парижі підійшов до кінця.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль заявив, що прах Нестора Махна планують перепоховати в Гуляйполе. Про це він розповів на зустрічі з учасниками АТО, повідомляє місцеве видання "Акцент".

"У Парижі закінчилася оренда урни з прахом Нестора Махна. Ми ж не будемо її викидати, ми привеземо її сюди", - заявив голова ОДА.

Нестор Махно , 1919 р
Фото: wikimedia.org
Нестор Махно , 1919 р

Урну з прахом хочуть переправити в Запорізьку область, безпосередньо в місто Гуляйполе, де буде встановлено пам'ятник анархістові. Губернатор Запорізької області зазначив, що треба не просто перевести останки і звести пам'ятник, але і зробити з цього історичну подію

Зараз останки Махна зберігаються на кладовищі Пер-Лашез.

Фото: wikipedia.org

Нагадаємо, в січні 2017 року на території державного історико-меморіального Лук'янівського заповідника в Києві були перепоховані останки українського письменника Олександра Олеся і його дружини Віри Кандиби, які раніше спочивали на цвинтарі в Празі. 3 січня 2017 року останки українського поета ексгумовано, оскільки на його місці вирішили поховати іншу людину - Володимира Михайлишина, який останні роки платив ренту за могилу українського поета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram