ГоловнаПолітика

Фігуранта "газової справи" Бистрицького відпустили під заставу 500 тисяч гривень

Євген Бистрицький понад рік переховувався від слідства.

Фігуранта "газової справи" Бистрицького відпустили під заставу 500 тисяч гривень
Евгений Быстрицкий
Фото: hromadske.ua

Солом'янський райсуд Києва відпустив фігуранта "газової справи Онищенка" Євгена Бистрицького, який проходить підозрюваним у схемі розкрадання газу, під заставу в розмірі 500 тис. гривень.

Про це оголосив у своєму рішенні суддя Вадим Сенін, передає "Громадське".

Бистрицький понад рік переховувався від слідства і був затриманий у жовтні 2017 року в будинку родичів. Тоді суд узяв його під варту з можливістю застави 8 млн гривень. Пізніше ця сума була зменшена до 500 тис гривень.

Захист просив суд відпустити Бистрицького під домашній арешт, зважаючи на його вік - 67 років. Адвокат Сергій Трофимов заявив, що "за статистикою Міністерства охорони здоров'я", Бистрицький "взагалі мав би померти", оскільки в СІЗО йому нібито не надають необхідної медичної допомоги.

Звинувачення ж наполягало, що підозрюваний повинен залишатися під вартою через ризик його повторної втечі.

Нагадаємо, Бистрицький був керівником компанії "Фірма ХАС" - частиною схеми депутата-втікача Олександра Онищенка. Національне антикорупційне бюро вважає, що гроші розкрадалися під час видобутку і продажу газу за такою схемою: чиновники "Укргазвидобування" укладали угоди про спільну діяльність з компаніями Онищенка, після чого ці компанії отримували дешеве паливо від "Укргазвидобування" через фіктивні аукціони та перепродували його за ринковими цінами. ТОВ "Надра Геоцентр" і ТОВ "Фірма ХАС" різницю забирали собі, чим позбавляли прибутку держпідприємство.

У результаті держава втратила майже 3 млрд гривень, вважає слідство.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram