ГоловнаПолітика

Україна зайняла 80 місце в рейтингу найбільш привабливих громадянств

Україна зайняла 80 місце в рейтингу найбільш привабливих громадянств, піднявшись за рік на 19 позицій завдяки введенню безвізового режиму з країнами Євросоюзу. Про це свідчить дослідження компанії Henley&Partners.

Україна могла б зайняти вище місце, але цьому перешкоджає наявність непідконтрольних регіонів - окремих районів Донецької та Луганської областей, а також Криму.

Темно-синій колір - надзвичайно висока цінність громадянства, блакитний - дуже висока, зелений - висока, помаранчевий - середня,
червоний - низька
Темно-синій колір - надзвичайно висока цінність громадянства, блакитний - дуже висока, зелений - висока, помаранчевий - середня, червоний - низька

Уперше за останні п'ять років перше місце в рейтингу Індексу громадянств світу (Quality of Nationality Index, QNI) дісталося Франції, тоді як Німеччина опустилася на друге місце. Країни в першій десятці практично не змінилися: Ісландія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Італія, Ірландія, Швейцарія, Австрія. Але Ірландія замінила в десятці лідерів Іспанію, яка перемістилася на 11 місце. Замикають список Афганістан і Сомалі.

Усього в рейтингу громадянств 209 країн.

Під час складання рейтингу експерти аналізували і внутрішні чинники, що свідчать про те, чи сприятлива для отримання громадянства та чи інша країна, і зовнішні. До внутрішніх факторів належать масштаб економіки країни, рівень розвитку людського потенціалу; до зовнішніх - зокрема, можливості короткочасних безвізових поїздок із цієї країни за кордон, безвізового проживання і роботи за кордоном. Так, вказують автори дослідження, краще мати громадянство в країні з високою тривалістю життя, розвиненою системою освіти, високим рівнем добробуту і т.д.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram