ГоловнаПолітика

Україна в ООН закликала притягнути до відповідальності РФ за дії у Сирії

"Дванадцять вето в Раді безпеки ООН довели, що Росія загрузла глибоко у кривавій війні в Сирії".

Україна в ООН закликала притягнути до відповідальності РФ за дії у Сирії
Фото: пресс-служба президента

Українська делегація в ООН підтримала міжнародні зусилля в рамках Незалежного механізму розслідування злочинів (НМРЗ) у Сирії і наголосила на необхідності притягнути Росію до відповідальності за підтримку режиму Башара Асада.

Про це заявив під час засідання Генасамблеї ООН щодо сирійського питання тимчасовий повірений України в ООН Юрій Вітренко, повідомляє Укрінформ.

"Дванадцять вето в Раді безпеки ООН довели, що Росія загрузла глибоко у кривавій війні в Сирії, а отже однаково, якщо не більше - як постійний член Ради безпеки ООН - поділяє відповідальність за злочини свого підопічного (режиму Асада - ред.)", - заявив представник України.

Він висловив глибоке переконання, що РФ залишається однією з головних перешкод на шляху до миру та справедливості в Сирії.

"Що довше режим Путіна буде підтримувати режим Асада, то більше страждатиме народ Сирії", - наголосив український дипломат.

У зв'язку з цим він зазначив: "Надзвичайно важливо зосередити увагу НМРЗ надалі на розслідуванні участі Москви в тому, що відбувається в Сирії, зокрема її дій, які можуть бути військовими злочинами і злочинами проти людяності".

Нагадаємо, що в ніч на 14 квітня США, Великобританія і Франція завдали ударів по сирійських військових об'єктах, пов'язаних з хімічною зброєю. Країни вдалися до військового втручання, оскільки покладають на сирійський уряд відповідальність за імовірну хімічну атаку, здійснену в місті Дума тиждень тому.

Того ж дня Рада Безпеки ООН під час екстреного засідання відмовився підтримати поданий Росією проект резолюції, в якому визнається "агресією", "порушенням міжнародного права і Статуту ООН" і засуджується удар Великобританії, США та Франції по Сирії.

За відповідний проект резолюції з 15 країн-членів проголосували тільки Росія, Китай і Болівія. Вісім країн проголосували проти, а ще чотири-утрималися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram