ГоловнаПолітика

У США показали фільм про перші 100 днів України після втечі Януковича

Найближчим часом показ фільму планується провести у Чехії, Канаді і в різних містах США.

У США показали фільм про перші 100 днів України після втечі Януковича
Фото: Укринформ

У Вашингтоні відбулася презентація документальної стрічки "Україна. 100 днів над безоднею" про один із найскладніших періодів історії становлення української державності після втечі екс-президента Віктора Януковича.

Прем'єрний показ фільму за кордоном відбувся у Посольстві України в США, повідомляє Укрінформ.

"Це були складні часи, тому що серед основних завдань ми повинні були відновити вертикаль влади після того, як в одну ніч втік президент, розвалився повністю уряд, не стало взагалі керівних органів - головнокомандувача, керівників СБУ, МВС. Країна перебувала на межі хаосу, і в цей момент, як ми тепер знаємо, на кордонах стояли тисячі російських військових, готових у будь-який момент дійти до Києва", - зазначила автор ідеї та продюсер фільму Катерина Кириченко.

Фільм складається з інтерв'ю, спогадів і документальних кадрів. Він розповідає про добровольців, яким не було у що взутися, не було техніки та екіпірування, але люди залишали свої домівки і йшли відстоювати свою незалежність. Водночас стрічка розкриває феномен волонтерів, які віддавали останнє для добровольців.

Як повідомила Кириченко, ідея створити таку картину з'явилася ще 2014 року, і 2017-го завершилася робота над стрічкою. Найближчим часом показ фільму планується провести в Чехії, Канаді та різних містах і університетах Сполучених Штатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram