ГоловнаПолітика

Україна провела випробування експортної версії ПТРК "Стугна"

Комплекс адаптували для запуску ракет в умовах м'яких грунтів і піску.

На одному з військових полігонів пройшли випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного комплексу "Скіф", який є експортною версією ПТРК "Стугна-П".

Про це повідомила прес-служба Державного конструкторського бюро "Луч".

Конструкція вдосконаленого протитанкового керованого ракетного комплексу "Скіф" зазнала низки змін відповідно до вимог замовника. Зокрема, комплекс адаптували для запуску ракет в умовах м'яких ґрунтів і піску. При цьому сама ракета не зазнала змін, оскільки розроблялася для використання в будь-яких кліматичних і погодних умовах.

На випробуваннях "Скіфа" були розробники, представники країни замовника, а також представники Збройних Сил України.

"Обладнання штатного ПТРК потужним тепловізором дозволяє гарантовано вражати бронетехніку ворога в умовах складної видимості і вночі. Ця розробка вкотре підтверджує, що наша країна має дуже високий науковий потенціал, який дозволяє створювати зразки озброєння і військової техніки на рівні провідних країн світу", - заявив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко.

У КБ "Луч" розповіли, що "Скіф" має низку технічних переваг, які гарантують ураження рухомих і нерухомих сучасних броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, в тому числі з динамічним захистом.

Нагадаємо, начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко в січні заявив, що армія цього року отримає перші танки "Оплот", а також протитанкові комплекси "Стугна" і "Корсар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram