ГоловнаПолітика

Поліція вирішила перевірити пасажирських перевізників через почастішання аварій

"Ми повинні зробити все, щоб запобігти таким страшним випадкам".

Поліція вирішила перевірити пасажирських перевізників через почастішання аварій
Фото: npu.gov.ua

Керівник Нацполіції Сергій Князєв доручив перевірити технічний стан пасажирського транспорту і посилити контроль щодо дотримання правил дорожнього руху перевізниками.

Про це йдеться на сайті Національної поліції.

Голова відомства наголосив, що таке рішення викликане збільшенням кількості пасажирських перевезень у передсвяткові та святкові дні, а також зростанням аварійності на дорогах упродовж останніх кількох днів за участю транспортних засобів, що перевозять громадян.

"Учора в ДТП у Луганській області та Одесі тілесні ушкодження отримали по 10 пасажирів. Сьогодні вранці жахлива трагедія в Кривому Розі. На цей момент восьмеро загиблих і 15 травмованих. Звертаюся до керівників підрозділів поліції в областях, патрульної поліції і підрозділів превенції: ми повинні звернути увагу на дорожньо-транспортну інфраструктуру і зробити все, щоб запобігти таким страшним випадкам", - наголосив Князєв.

Голова відомства дав завдання керівникам, відповідальним за напрямок превенції і безпеки на дорогах, - негайно розробити план комплексних дій щодо посилення профілактичних заходів.

Ідеться як про перевірку технічного стану автобусів, які здійснюють пасажирські перевезення, перевірку дозволів і погодження маршрутів руху транспортних засобів, так і про перевірку діяльності перевізників на відповідність усім необхідним вимогам.

Нагадаємо, вранці 17 квітня в Кривому Розі в ДТП за участю маршрутки, автобуса й іномарки загинули 8 осіб. Кількість постраждалих перевищила 20 осіб.

16 квітня в місті Лисичанськ Луганської області під час зіткнення мікроавтобуса з вантажівкою постраждали десятеро осіб. Цього ж дня в Одесі 11 осіб постраждали під час зіткнення мікроавтобуса і фури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram