ГоловнаПолітика

Правоохоронці проводять обшуки в офісі та на підприємствах Держрезерву

Слідчі дії проходять у рамках розслідування фактів переміщення зерна.

Правоохоронці проводять обшуки в офісі та на підприємствах Держрезерву
Архив
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки та прокуратури Києва проводять обшуки в центральному офісі Державного агентства резерву і на держпідприємствах "Златодар" (Черкаська область) та "Хлібна база №85" (Харківській область) у зв'язку з розслідуванням за фактом переміщення зерна.

Про це повідомив голова Держрезерву Вадим Мосійчук у Фейсбуці.

"Керуються правоохоронці рішенням Печерського суду про виїмку документів з приводу переміщення зерна Держрезерву з Харківської до Черкаської області. Головна причина цього полягає в знищенні Держрезервом так званого "осиного гнізда" - корупційних схем, напрацьованих роками на ДП "Хлібна база №85", - написав Мосійчук.

За його словами, 17 квітня перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів підписав рішення про одночасну позапланову перевірку Держрезерву, про охорону держтаємниці за результатами перевірки СБУ.

"Офіційно заявляємо, що ми відкриті для об'єктивного розслідування і надамо всю необхідну документацію", - наголосив Мосійчук.

Водночас Держрезерв звернувся до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Кабінету Міністрів і народних депутатів з проханням втрутитися в ситуацію і взяти під контроль це кримінальне провадження для недопущення порушення норм чинного законодавства.

Мосійчук також звернув увагу, що раніше кримінальне провадження було відкрито за фактом можливого закладення в держрезерв неякісного литовського дизельного палива. Однак закупівля не відбулася, збитків державним інтересам не було завдано і держкошти не були використані.

Також слідчі Генпрокуратури розслідували факти щодо можливого псування посадовими особами Держрезерву 18 тис. тонн дизельного палива, яке було закладено в 2015 році ТОВ "Вог Аеро Джет" на довгострокове зберігання в Держрезерв. Якість дизпалива перевірили за всіма показникам, воно цілком відповідало вимогам. Даних про вчинення кримінального злочину не було встановлено.

Нагадаємо, в 2016 році голова Держрезерву Мосійчук заявив, що уряд планує відправити його у відставку після завершення службового розслідування, розпочатого через виявлення під час ревізії порушень на 28 млн гривень. За підсумками перевірки уряд вирішив не звільняти Мосійчука, але виніс йому офіційне попередження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram