ГоловнаПолітика

Одному з екс-керівників прокуратури Києва повідомили про підозру у справі Майдану

Збирають докази щодо притягнення до відповідальності інших співучасників злочинів.

Одному з екс-керівників прокуратури Києва повідомили про підозру у справі Майдану
Фото: Тарас Спивак

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України продовжує вживати заходів щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності правоохоронців, причетних до неправомірних дій стосовно учасників мирних акцій протесту в січні-лютому 2014 року.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

16 квітня 2018 року повідомлено про підозру колишнього заступника керівника однієї з місцевих (районних) прокуратур столиці в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 371, ч. 1 ст. 366, ст. 340 КК України, тобто незаконне утримання під вартою невинної особи.

Відзначають, що 72-річного жителя Вінницької області, який 22 січня 2014 року прибув до Києва для святкування Дня Соборності України, безпідставно затримали, побили правоохоронці і доставлений в управління міліції. Стосовно вказаного громадянина слідчі склали процесуальні документи з неправдивими даними щодо нібито його участі в масових заворушеннях, а суд за клопотанням, складеним слідчим і узгодженим заступником прокурора, його заарештував.

Заступнику прокурора також інкримінують складання і видачу свідомо неправдивих офіційних документів і незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання і збираються докази щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді ув'язнення на термін від 5 до 10 років з позбавленням права займати певні посади.

Нагадаємо, раніше суд відмовився застосовувати запобіжний захід для підозрюваних в арешті євромайданівців колишніх суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram