ГоловнаПолітика

Гройсман заявив, що не боїться відставки, а тиснути на нього не вдасться

"Я не боюся втратити свою посаду. Я ніколи не можу втратити свою честь".

Гройсман заявив, що не боїться відставки, а тиснути на нього не вдасться
Фото: capital.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що готовий відзвітувати про роботу Кабінету Міністрів будь-коли, а тиснути на нього розмовами про можливу відставку нікому не вдасться.

Про це він сказав в ефірі ICTV у понеділок увечері.

"Якщо хтось хоче використовувати звіт уряду, який ми подали 15 лютого, проти нас, то він не повинен ховатися за маскою якогось там комбінатора, а вийти і сказати, що я, такий-то, вважаю, що ви повинні порушити питання про відставку уряду, якщо таке в когось є. Будь ласка, я готовий сьогодні відповісти і на це", - цитує слова прем'єра Інтерфакс-Україна.

За його словами, депутати з "Народного Фронту" заявили і депутати з Блоку Петра Порошенка кажуть, що такої позиції про відставку уряду в них сьогодні немає.

"Якщо у когось є, то виходьте і заявляйте - я готовий буду дати відповідь. І нехай мене всі почують: якщо хтось вважає, що такими методами на мене можна тиснути, то такі люди сильно помиляються. Я не боюся втратити свою посаду. Я ніколи не можу втратити свою честь", - заявив прем'єр.

Гройсман вважає, що звіт уряду в парламенті є технічним питанням і відкладений через відсутність депутатів декотрих комітетів.

"І це не має значення, тому що я готовий звітувати завжди. Кожен квартал я в прямому ефірі звітую перед українському суспільством, зустрічаюся з експертами, які ставлять питання і дають свої поради. Я щотижня перебуваю в парламенті і відповідаю на питання депутатів", - підкреслив він.

Нагадаємо, 18 квітня комітет Верховної Ради з питань економічної політики мав заслухати звіт про перебіг і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів у 2017 році. Однак на сайті комітету з'явилося повідомлення, що звіт перенесено на 20 червня.

Після розгляду в комітеті звіт повинна розглянути Верховна Рада і затвердити або відхилити його. В останньому випадку можлива відставка уряду Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram