ГоловнаПолітика

Суддя, який намагався підкупити Холодницького, звинуватив главу САП у провокації

"Підберезний не розумів, що це провокація, пропозиція брати участь у передаванні або отриманні".

Суддя, який намагався підкупити Холодницького, звинуватив главу САП у провокації
Фото: ТСН

Адвокати голови Кіровського райсуду Дніпра Геннадія Підберезного просять Національне антикорупційне бюро та Генеральну прокуратуру належно відреагувати на подані ними раніше заяви про скоєння злочину у вигляді провокації підкупу щодо їхнього клієнта з боку керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Адвокат Підберезного Таміла Ульянова нагадала, що її підзахисного обвинувачують у вчиненні тяжкого злочину - даванні хабара Назару Холодницькому. Водночас, за її словами, низка фактів у цій справі були приховані, передає Інтерфакс-Україна.

"Хочу звернутися до генерального прокурора України та директора НАБУ: наші сьогоднішні заяви ми просимо вважати заявою про злочин, скоєний заступником генерального прокурора - керівником САП Назаром Холодницьким, і вкотре вимагаємо внести ці заяви до ЄРДР", - сказала вона.

Зі свого боку адвокат Володимир Тимошенко розповів, що Холодницький неправильно подав інформацію: він стверджував, що йому запропонували хабар, тоді як мова йшла саме про провокацію хабара.

"Все було з точністю до навпаки. Це Назар Іванович (Холодницький - ред.) сказав, що він готовий закрити провадження щодо такої-то і такої-то людини, якщо ви дасте мені $300 тисяч... Підберезний не розумів, що це провокація, пропозиція брати участь у передаванні або отриманні", - сказав адвокат.

Він підкреслив, що затримання було 21 вересня, тоді як 19 вересня Підберезний на ім'я генпрокурора написав заяву про те, що у колишніх суддів суду Холодницький вимагає хабар у розмірі $300 тисяч. За словами адвоката, на цей лист реакції не було.

Підберезний був затриманий 21 вересня разом з колишньою суддею Кіровського районного суду Дніпра Наталією Овчаренко. Вони запропонували керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому 300 тисяч доларів за закриття кримінального провадження щодо Овчаренко. Їх затримали після передавання першого "траншу" в 50 тис. доларів.

23 вересня Підберезний був заарештований і вийшов під заставу в 5 млн гривень. У лютому повідомлялося, що голова Кіровського райсуду Дніпра вийшов на роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram