ГоловнаПолітика

Волкер: В Україні небезпечно тільки там, де є російські солдати

У посольстві США стурбовані повідомленнями про "викликане поплічниками Росії" зараження Донбасу радіоактивними відходами.

Волкер: В Україні небезпечно тільки там, де є російські солдати
Фото: Сергей Нужненко/Радио Свобода

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер заявив, що Донбас є небезпечною територією через те, що там перебувають російські військові.

Таким чином Волкер прокоментував стурбованість посольства США в Україні інформацією СММ ОБСЄ про ризик зараження Донбасу радіоактивними відходами.

"Як я вже говорив, єдине місце в Україні, де російськомовні люди перебувають під загрозою, це місце, де є російські солдати. І зараз є новий ризик", - написав Волкер в твітері.

Раніше сьогодні в посольстві США висловили стурбованість повідомленнями про зараження радіоактивними відходами.

"Стурбовані повідомленнями про забруднення радіоактивними відходами, викликане поплічниками Росії на Донбасі - це великий ризик для здоров'я людей і навколишнього середовища. Росія повинна припинити конфлікт, це поліпшить життя жителів Донбасу", - йдеться в повідоленні посольства.

Нагадаємо, раніше в квітні Волкер зажадав від Росії і її бойовиків на Донбасі припинити погрожувати і залякувати співробітників спостережної місії ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram