ГоловнаПолітика

Україна у вівторок відправить запит на екстрадицію затриманого у Франції Саркісяна

Слідству також передадуть фотографію розшукуваного Саркісяна для ідентифікації.

Україна у вівторок відправить запит на екстрадицію затриманого у Франції Саркісяна
Армен Саркисян
Фото: Gorlovka.ua

Україна у вівторок відправить запит на екстрадицію людини, затриманої у Франції з документами на ім'я Армена Саркісяна.

Про це LB.ua повідомило джерело в силових структурах.За його словами, 12 квітня французький суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання через сумніви в його особистості, оскільки є різниця в написанні прізвища в українському та вірменському паспортах. Зараз ця людина перебуває під наглядом поліції, документи у нього забрали, щоб він не покинув територію Франції.

Українська сторона вже направила до Франції клопотання про тимчасовий арешт, а в понеділок передасть фотографію розшукуваного Саркісяна для ідентифікації.

Після цього у вівторок, 17 квітня, піде запит на видачу.

Нагадаємо, уродженець Єревану Армен Горлівський (Саркісян) - відома в кримінальних колах особистість. Вважається людиною Юрія Іванющенка. У 2009-2010 роках нібито отримав титул "смотрящего" в Горлівці. Віце-президент Федерації боксу в Горлівці. Саме Горлівку ЗМІ називають основним постачальником "тітушок" на антимайдан під час Революції гідності. "Тітушки" Саркісяна, за даними ЗМІ, причетні до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія 19 лютого 2014 року, а також вбивства горлівського опозиційного депутата Володимира Рибака. Активно брали участь у подіях "російської весни" - зокрема, проросійських мітингах, захопленні Горлівського МВВС.

За даними українських правоохоронців, 12 квітня 2018 року Саркісяна затримали у Франції.

При цьому в коментарі LB.ua Саркісян заявив, що у Франції затримали не його, а сам він перебуває в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram