ГоловнаПолітика

Вовка не допустили до конкурсу в новий склад НКРЕКП

Він не відповідає вимогам закону про досвід роботи в сфері енергетики.

Вовка не допустили до конкурсу в новий склад НКРЕКП
Дмитрий Вовк
Фото: prm.ua

Комісія з відбору нових членів Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) не допустила нинішнього голову НКРЕКП Дмитра Вовка до конкурсу в новий склад.

Відповідне рішення було прийнято конкурсною комісією на засіданні в п'ятницю.

Однією з умов допуску до конкурсу є наявність 5 років стажу в сферах енергетики і комунальних послуг, а у Вовка його немає.

Комісія вказала, що в сфері енергетики у Вовка тільки досвід на посаді голови НКРЕКП, тоді як досвід роботи в інвестиційній компанії ICU не може бути зарахований. "Проблема складна, ми не знаємо, скільки років він займався вугільною промисловістю в ICU", - повідомив голова конкурсної комісії Василь Котко.

Секретар комісії Світлана Голікова зазначила, що Вовк може оскаржити це рішення впродовж двох днів.

Нагадаємо, Вовка було призначено на посаду в. о. голови НКРЕКП наприкінці грудня 2014 року, а з червня 2015-го він вступив у повноваження голови регулятора.

Восени 2016 року Верховна Рада ухвалила закон про незалежного регулятора в сфері електроенергії та комунальних послуг. Згідно з документом, діючі голова і члени регулятора повинні бути звільнені в термін від шести до 18 місяців з дня набуття законом чинності (8 грудня 2016 року). Черговість звільнення голови і членів НКРЕКП закон залишив на розсуд президента.

Порошенко вирішив, що звільнить Вовка останнім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram