ГоловнаПолітика

Суд закрив справу про собаку Бута

Минули всі терміни адміністративного стягнення.

Суд закрив справу про собаку Бута
Фото: npu.gov.ua

Печерський районний суд Києва 3 квітня закрив адміністративне провадження щодо незаконного подарунка у вигляді дорогої собаки заступникові начальника Головного слідчого управління Національної поліції Дмитру Буту.

Про це йдеться в судовому реєстрі.

Згідно з протоколом Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК), у грудні 2015 року Бут отримав подарунок у вигляді собаки вартістю 160 тисяч гривень для своєї доньки від фізичної особи, чим порушив вимоги закону "Про запобігання корупції".

Під час розгляду справи Бут подав до суду свої письмові пояснення, згідно з якими він своєї провини не визнав.

Він підтвердив, що отримав подарунок для своєї доньки у вигляді цуценяти породи померанський шпіц від фізособи, з якою він і його родина тривалий час підтримують дружні відносини.

Людина, яка подарувала цуцика, не називала вартості, і його справжня ціна стала відома Бутові тільки в 2016 році, коли ця інформація знадобилася для подачі декларації про доходи.

Прокурор під час судового засідання вирішив, що в діях Бута є склад адміністративного правопорушення, але при цьому звернув увагу на наявність підстав для закриття провадження у зв'язку із закінченням термінів накладення адміністративного стягнення.

Суд погодився з прокурором і закрив провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram