ГоловнаПолітика

НАТО готове асиметрично реагувати на агресію Росії

"Ми повинні бути стійкими і готовими відповісти на ці виклики. У тому числі асиметрично".

НАТО готове асиметрично реагувати на агресію Росії
Фото: EPA/UPG

Блок НАТО готовий асиметрично реагувати на агресію Росії. Про це на Київському форумі безпеки заявила заступник генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер, передає кореспондент LB.ua.

"Сьогодні ми говоримо про туман між миром і війною. Ми бачимо, як ситуація ускладнена військовими діями Росії, що створює невизначеність і своєрідну туманність... Україна останні чотири роки веде боротьбу з цим проявами. І дуже важливо, що Україна отримала вакцинацію від фейкових новин та дезінформації за цей час. Створила платформу для протидії таким проявам гібридної війни. І НАТО готове перейняти цей досвід в України. Це важливий елемент, який дає можливість НАТО вчитися в України", - заявила вона.

Заступник секретаря НАТО відзначила неприпустимість військових дій Росії на Донбасі й атак у Сирії.

"Ми повинні бути стійкими і готовими відповісти на ці виклики. У тому числі асиметрично", - додала вона.

Геттемюллер запевнила, що альянс і далі готовий проводити спільні навчання з Україною для посилення обороноздатності. Також у НАТО позитивним назвали прийняття в першому читанні законопроекту про національну безпеку, який був підготовлений спільно з експертами Альянсу.

"За останній рік ми бачимо, як намітилася стабільність в Україні. Ми сподіваємося, що процес реформування буде продовжено", - сказала вона.

Нагадаємо, на початку березня НАТО визнало наміри України до здобуття повноцінного членства в цій організації. На цей момент чотири країни-партнери задекларували своє прагнення до членства в НАТО: Боснія і Герцеговина, Грузія, Македонія і Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram