ГоловнаПолітика

Тарута готує поправку, яка виключає згадку про ЄС і НАТО із закону про нацбезпеку Актуально

Тарута готує поправку, яка виключає згадку про ЄС і НАТО із закону про нацбезпеку
Фото: Макс Левин

Влада пропонує законодавчо закріпити національну мету у вигляді прагнення до членства в ЄС і НАТО через те, що не може показати жодних успіхів в економічній сфері, і це є ніщо інше, ніж передвиборний популізм. Про це в ефірі телеканалу «Україна» заявив народний депутат України, лідер партії «Основа» Сергій Тарута, коментуючи ухвалення в першому читанні закону про національну безпеку.

«Україні потрібно підвищувати стандарти і у сфері оборони, і в економіці, але при прийнятті рішень також потрібно враховувати і думку населення країни. Усі опитування показують, що в нас немає абсолютної більшості населення за вступ у НАТО і в Євросоюз. За вступ у НАТО, відповідно до соцопитувань, виступають 43% українців, за вступ у ЄС - 52%. У статті 3 закону про національну безпеку зафіксували мету України - членство в ЄС і НАТО. Разом із тим ні НАТО, ні ЄС не дають Україні перспективи членства в найближчій перспективі. Порушувати зараз це питання - це популізм напередодні виборчої кампанії. Влада не змогла пред'явити жодних успіхів в економічній сфері, тому починає спекулювати на темі членства в ЄС і НАТО», - зазначив Сергій Тарута.

Як повідомив парламентарій, зараз його команда готує поправку до цього закону, яка виключить із нього пункт про НАТО і Євросоюз як про фундаментальні національні інтереси.

«Такі доленосні рішення потрібно відкласти до кращих часів, коли ми закінчимо війну, встановимо мир і піднімемо нашу економіку. Ба більше, такі рішення повинні прийматися не парламентом, який практично не користується довірою українців, а на референдумі двома третинами голосів», - додав Сергій Тарута.

Нагадаємо, 5 квітня Верховна Рада прийняла в першому читанні президентський проект закону про національну безпеку. Відповідне рішення підтримали 265 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram