ГоловнаПолітика

Шимків обурився блокуванням пожертв у Facebook через санкції

Логіка соцмережі - якщо частина країни перебуває під санкціями, то і вся країна перебуває під санкціями.

Шимків обурився блокуванням пожертв у Facebook через санкції

Заступник голови Адміністрації Президента України Дмитро Шимків відреагував на скандал з блокуванням збору коштів у Facebook українцями.

"Facebook блокує фандрейзинг на користь України, аргументуючи це американськими санкціями стосовно Криму! Це безумство, відсутність технічних можливостей або банальне ігнорування, як в 2014-му?!" - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Напередодні видання AIN.UA написало, що 29 березня Facebook раптово закрив кампанію зі збору коштів на операцію 14-річній киянці з тієї причини, що гроші нібито перераховують у країну, що підпадає під санкції США.

Батьки дівчинки організували збір пожертвувань у Facebook, за кілька днів вдалося зібрати майже $1000, проте потім Facebook раптово заблокував сторінку прийому пожертвувань і повідомив, що зробить повне повернення коштів донорам. Батько дівчинки звернувся в техпідтримку, щоб розібратися в ситуації.

Під час листування з агентом Facebook з'ясувалося, що фандрейзинг закрили через те, що користувач, на користь якого збирали кошти (батько дівчинки), підпадає під санкції США.

У нього українське громадянство, а зареєстрував фандрейзинг американець, пройшовши всі передбачені соцмережею процедури. На прохання надати будь-які законодавчі акти, згідно з якими Україна підпадає під санкції США, агент техпідтримки Facebook просто закрив звернення лаконічною відпискою "ми не можемо вам допомогти".

"За правилами Facebook, якщо частина країни перебуває під санкціями, то і вся країна перебуває під санкціями. З огляду на те, що Крим - це частина України, то і вся країна автоматично потрапила туди ж", - сказав батько дівчинки AIN.UA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram