ГоловнаПолітика

Україна завершила ратифікацію договору з Молдовою про спільний прикордонний контроль

Закон про ратифікацію підписано в четвер.

Україна завершила ратифікацію договору з Молдовою про спільний прикордонний контроль
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в четвер, 12 квітня, підписав закон про ратифікацію міжурядової угоди між Україною і Молдовою від 6 жовтня 2017 року про спільний прикордонний контроль. Голова держави поставив підпис під документом під час зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом, який прибув до Києва з візитом.

Про це йдеться на сайті президента України.

Перший спільний контроль був уведений в липні минулого року в пункті пропуску "Кучурган-Первомайськ".

Протягом сьогоднішньої зустрічі Порошенко і Філіп обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного, такі як підписання договору про функціонування Дністровського гідровузла, придністровське врегулювання, оздоровлення дітей з Донбасу в Молдові.

Також була досягнута домовленість про посилення координації позицій у рамках Східного партнерства з метою прискорення процесу інтеграції в Євросоюз.

Нагадаємо, 1 березня Верховна Рада України ратифікувала угоду між Кабінетом Міністрів України і урядом Молдови про спільний контроль осіб, транспортних засобів, товарів і предметів у спільних пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон.

У цій угоді прописано порядок здійснення контролю відповідними державними органами України і Молдови в пунктах пропуску на кордоні.

Угоду було укладено 6 жовтня 2017 року в Кишиневі.

У той самий час після набуття чинності цього документа припиняє діяти угода між урядами України і Молдови про організацію спільного контролю в пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон від березня 1997 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram