ГоловнаПолітика

Клімкін назвав купівлю газу в Росії пасткою

"Купувати газ у злочинців - це пастка ЄС для себе ж, і в цілому - аморально".

Клімкін назвав купівлю газу в Росії пасткою
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Росія використовує газ не тільки як політичну зброю, але і як джерело фінансування своєї гібридної війни проти цивілізованого світу, і все більше людей це розуміють.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Серед вражень від поїздки в Берлін найсильніше - це відчуття, що перебуваєш у колі друзів. Розумієш, що все більше людей у Німеччині усвідомлюють: купувати газ у злочинців - це пастка ЄС для себе ж, і в цілому - аморально", - написав голова МЗС.

Разом з тим, за його словами, є і ті, хто боїться Росії, і хоче "прив'язати її до себе, та ще й на цьому заробити".

"Хтось навіть посилається на те, що і за часів "холодної війни" Німеччина купувала газ у СРСР, і це сприяло стабільності в Європі. Вони дуже помиляються, тому що навіть СРСР не захоплював території інших держав, як сьогодні це робить Росія", - зазначив Клімкін.

"Ми повинні допомогти насамперед - тим, хто чітко усвідомлює, що Росія використовує газ не тільки як політичну зброю, але і як джерело фінансування своєї гібридної війни проти цивілізованого світу", - наголосив міністр.

Нагадаємо, Німеччина вже видала всі дозволи на будівництво газопроводу "Північний потік-2" по дну Балтійського моря. Проект передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що після побудови "Північного потоку-2" і "Турецького потоку" транзит газу через Україну знизиться в десять разів.

Президент Петро Порошенко назвав "Північний потік-2" політичним хабарем за лояльність до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram