ГоловнаПолітика

У Києві почала роботу Координаційна рада з безпеки на дорогах

Вона розробляє держпрограму підвищення безпеки дорожнього руху.

У Києві почала роботу Координаційна рада з безпеки на дорогах
Фото: kmu.gov.ua

У вівторок, 10 квітня, в Києві відбулося перше засідання Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Про це йдеться на сайті уряду.

Мета Координаційної ради - напрацювати державну програму підвищення безпеки на дорогах, на підставі якої в кожній області розроблять локальну програму.

"Показники тут єдині - зменшення кількості ДТП і травмованості. Ми скеровуємо 47 млрд гривень на дороги, вводимо нові стандарти, ми змінили державні будівельні норми. Реалізується програма «500-500-1000» - там є і рух по колу, і острівці безпеки. Це дозволяє зменшити негативні явища. Майже 2,6 млрд гривень спрямуємо виключно на безпеку. Цього року українці повинні відчути, що дороги стали безпечнішими", - заявив на засіданні голова уряду.

На першій нараді обговорювали застосування нових норм у будівництві доріг, використання світового досвіду, а також питання роботи патрульної поліції в частині застосування автоматичних засобів контролю руху.

Нагадаємо, що з 1 січня в населених пунктах України максимальна швидкість була знижена з 60 км/год до 50 км/год. Крім того, уряд анонсував трирічну програму будівництва 500 нових кільцевих розв'язок, 500 острівців безпеки і 1000 пішохідних переходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram