ГоловнаПолітика

За арештованого капітана "Норда" внесли заставу

Він проведе у СІЗО лише вихідні.

За арештованого капітана "Норда" внесли заставу
Фото: dpsu.gov.ua

За заарештованого судом у Херсоні капітана керченського судна "Норд" Володимира Горбенка внесли заставу, але у зв'язку з пасхальними вихідними він зможе вийти із СІЗО не раніше вівторка, 10 квітня.

Про це пише "Крим.Реалії" з посиланням на адвоката Дмитра Щербину і прокуратуру АР Крим.

Запобіжний захід Горбенку у вигляді утримання під вартою до 31 травня обрали у п'ятницю, 6 квітня. Капітану судна інкримінують ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). За скоєння цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із сумою застави в 35,24 тис. грн.

Нагадаємо, що 25 березня Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії. Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Києвом порту анексованої Керчі. 30 березня український суд заарештував судно "Норд".

У Росії звинуватили Україну в піратстві у зв'язку із затриманням. ФСБ порушила кримінальну справу про викрадення російського судна, а Росриболовство створило оперативну групу для запобігання "піратських дій" з боку України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram