ГоловнаПолітика

Суд Києва відмовився заарештувати акції Жириновського в банку ВТБ у справі про фінансування бойовиків

Суд Києва відмовився заарештувати акції Жириновського в банку ВТБ у справі про фінансування бойовиків на Донбасі

Суд Києва відмовився заарештувати акції Жириновського в банку ВТБ у справі про фінансування бойовиків
Фото: EPA/UPG

Шевченківський районний суд Києва відмовився заарештувати акції депутата Державної Думи Росії, лідера партії ЛДПР Володимира Жириновського у банку ВТБ у справі про фінансування бойовиків на Донбасі.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Зазначається, що наприкінці березня прокурор Генеральної прокуратури звернувся до суду з клопотанням про арешт майна Жириновського, підозрюваного у фінансуванні тероризму. Прокурор просив заарештувати 73 529 411 акцій банку ВТБ, які належать лідеру ЛДПР.

Під час розслідування встановлено, що протягом березня-травня 2014 року в Москві Жириновський створив і очолив організовану групу, яка дотепер здійснює матеріально-технічне забезпечення бойовиків "ЛНР" і "ДНР".

"З метою забезпечення конфіскації майна як додаткового покарання необхідно накласти арешт на зазначене майно підозрюваного", - наголошується в мотивувальній частині клопотання слідства.

Суд не погодився з позицією прокуратури.

"Як випливає з наданих слідчому судді матеріалів, у цьому кримінальному провадженні здійснюється розслідування за фактом фінансування тероризму, тобто дій, вчинених з метою фінансового або матеріального забезпечення терористичної групи (організації). Однак матеріалами клопотання не доведено, що акції ПАТ "Банк ВТБ", на які прокурор просив накласти арешт, мають стосунок до Жириновського, тобто можуть бути використані під час виконання покарання у вигляді конфіскації майна", - вирішив слідчий суддя.

На цій підставі суд відмовив у клопотанні.

Генпрокуратура оскаржила це рішення в Апеляційному суді.

Нагадаємо, 23 серпня 2017 року Генпрокуратура повідомила про підозру Жириновському у фінансуванні бойовиків "ЛНР" і "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram