ГоловнаПолітика

Порошенко очікує від РНБО пропозицій щодо синхронізації із США санкцій проти РФ

Президент також висловив сподівання, що Євросоюз вчинить аналогічно.

Порошенко очікує від РНБО пропозицій щодо синхронізації із США санкцій проти РФ
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко привітав розширення санкцій США проти фігурантів "кремлівського списку" і чекає від Ради національної безпеки і оборони пропозицій щодо синхронізації санкцій проти Росії із санкційним списком США.

Про це президент написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Гідна відповідь агресорові через його олігархів і кремлівське оточення за агресію проти України, втручання у внутрішні справи незалежних держав і неповагу до міжнародного права. Вільний світ і надалі зміцнює свою коаліцію проти Москви, за чіткого лідерства Вашингтона і на основі потужної трансатлантичної єдності та спільних цінностей", - написав Порошенко.

Він також висловив сподівання, що Євросоюз аналогічно посилить свої обмежувальні заходи проти кремлівської "верхівки".

"Очікую від РНБО вже найближчим часом на комплексні пропозиції щодо синхронізації українського і американського санкційних режимів. Лише спільним фронтом зможемо змінити поведінку Росії та відновити суверенітет і територіальну цілісність України!" - наголосив президент.

Нагадаємо, США ввели санкції проти росіян з так званого "кремлівського списку", російських бізнесменів і чиновників, наближених до президента РФ Володимира Путіна.

Раніше видання The New York Times повідомляло, що російські олігархи через лобістів у Вашингтоні намагалися не потрапити до санкційного списку США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram