ГоловнаПолітика

Рева уточнив інформацію про виплати аліментів літнім батькам

"Я нагадав, що є Конституція, де чітко вказано, що діти зобов'язані піклуватися про своїх батьків".

Рева уточнив інформацію про виплати аліментів літнім батькам
Министр социальной политики Андрей Рева
Фото: Макс Требухов

Інформація про обов'язкові виплати аліментів на батьків є недостовірною. Про це міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив журналістам під час розширеної урядової наради "Децентралізація та регіональний розвиток", повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"Поширюється недостовірна інформація, коли не приймають до уваги контекст, про що і як говорилося, і розумійте хто як хоче. Ми свої обов'язки ні на кого перекладати не збираємося, але є випадки, коли і люди несуть відповідальність. Як, наприклад, конституційні. Ми дбаємо про своїх батьків, і ось уявіть, що вам сказали "Зараз ти будеш платити гроші своїм батькам". Це потрібно? Я думаю, що ваші батьки першими будуть проти цього", - сказав Рева.

Міністр зазначив, що відносини не регулюються грошима, це справа сім'ї. Разом з тим він наголосив, що є випадки, коли про літніх людей з зони проведення АТО піклуються волонтери, хоча у них і є родичі, які відмовляються піклуватися про них.

"Я нагадав, що є Конституція. Де чітко вказано, що діти зобов'язані піклуватися про своїх батьків. Чи повинна держава впливати на людей? У таких випадках для цього є вся законодавча база: 202 і 206 статті. Там написано, що в подібних випадках, за рішенням суду, можна буде присуджувати аліменти на утримання таких батьків", - сказав Рева.

Міністр додав, що 165 стаття КК України передбачає, що особи, які ухиляються від турботи про батьків, несуть кримінальну відповідальність.

Відзначається, що згідно зі статтею 51-ю Конституції України, батьки зобов'язані утримувати дітей до їх повноліття, а повнолітні діти повинні піклуватися про своїх непрацездатних батьків.

Нагадаємо, 2 квітня повідомлялося, що Рева виступив за введення аліментів на утримання літніх батьків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram