ГоловнаПолітика

Рада прописала в законодавстві Десантно-штурмові війська замість ВДВ

Зміни внесено до законів "Про оборону України", "Про Збройні сили України" і "Про правовий режим воєнного стану".

Рада прописала в законодавстві Десантно-штурмові війська замість ВДВ
Фото: president.gov.ua

Верховна Рада перейменувала Високомобільні десантні війська Збройних сил України в Десантно-штурмові війська ЗСУ.

За президентський законопроект (№7330) "Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони" про десантно-штурмові війська "в першому читанні і в цілому в четвер проголосували 236 народних депутатів.

Депутати внесли відповідні зміни до законів "Про оборону України", "Про Збройні сили України" і "Про правовий режим воєнного стану".

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, перейменування роду військ ЗСУ обумовлено окупацією Збройними силами Російської Федерації частини території України, "що спричинило негативне ставлення особового складу та ветеранів-десантників до назви ВДВ (Високомобільні десантні війська) одночасно з ВДВ (повітряно-десантні війська) країни-агресора".

"Назва "Десантно-штурмові війська" точніше відображає специфіку, суть, принципи бойового застосування підрозділів, що відповідає стандартам держав-членів НАТО", - наголосив перший заступник міністра оборони Іван Руснак, представляючи законопроект.

Нагадаємо, Порошенко оголосив про перейменування високомобільних десантних військ Збройних сил України в Десантно-штурмові війська в листопаді 2017 року. Він також переніс День десантника з 2 серпня на 21 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram