ГоловнаПолітика

Савченко відмовилася від перевірки своїх показань на поліграфі

Спецслужба пригадала депутату обіцянку пройти детектор брехні.

Савченко відмовилася від перевірки своїх показань на поліграфі
Надежда Савченко
Фото: Lb.ua

Служба безпеки України повідомила про відмову арештованого нардепа Надії Савченко від перевірки своїх показань на поліграфі.

Як повідомляється на сайті спецслужби, в рамках кримінального провадження проти Савченко та Володимира Рубана слідчі СБУ призначили комісійну судову психологічну експертизу з використанням поліграфа, проведення якої було доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції. Експертизу було призначено відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства України для перевірки правдивості показань підозрюваної щодо інкримінованих їй злочинів.

"СБУ зазначає, що ще до повідомлення про підозру Савченко неодноразово публічно заявляла, що буде давати свідчення слідству про всі обставини кримінального провадження виключно з використанням поліграфа. Савченко була заздалегідь повідомлена про факт, місце і час проведення психологічної експертизи з використанням поліграфа і в установленому законом порядку отримала наявні у слідства докази, якими обґрунтовується її підозра. Однак підозрювана в присутності експертів відмовилася брати участь в дослідженні, висунувши нові вимоги - надати їй спочатку для ознайомлення всі наявні у слідства матеріали проведених негласних слідчих (розшукових) дій", - сказано в повідомленні.

Спецслужба зазначає, що така вимога не передбачена жодною статтею Кримінально-процесуального кодексу України.

Нагадаємо, 23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав Надії Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці без права внесення застави.

Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст.14, ч .3 ст.258 КК), сприяння терористичної організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram