ГоловнаПолітика

З Бубенчика зняли підозру в убивствах

Майданівцю закидають посягання на життя правоохоронця та незаконне поводження зі зброєю.

З Бубенчика зняли підозру в убивствах
Фото: facebook.com/lysenko.andrii

Заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська в четвер повідомила учаснику Революції Гідності Івану Бубенчику в присутності адвокатів про заміну раніше повідомленої підозри.

Відтепер Бубенчик підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ст. 348 (посягання на життя співробітників правоохоронних органів) і ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України, написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у фейсбуці.

Учора начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк казав, що ст. 348 підпадає під амністію для євромайданівців, запроваджену Радою законом від 21 лютого 2014 року.

Нагадаємо, Івана Бубенчика затримали 3 квітня на кордоні при спробі виїхати в Польщу і привезли до Києва для обрання запобіжного заходу. 

Бубенчику повідомили про підозру в убивствах  співробітника правоохоронного органу і військовослужбовця внутрішніх військ і замаху на вбивство військовослужбовця 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності, а також у придбанні й носінні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (п.п. 1, 12 ч . 2 ст. 115, ст. 348, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Прокуратура клопотала про арешт, але 3 квітня суду запобіжний захід обрати не вдалося. Вранці 4 квітня генпрокурор Юрій Луценко назвав неправильною кваліфікацію дій Бубенчика, яку визначили працівники Департаменту спецрозслідування ГПУ Сергія Горбатюка і змінив групу прокурорів у цій справі. Її очолила Анжела Стрижевська. Луценко доручив їй "об'єктивно кваліфікувати" дії Бубенчика.

5 квітня Стрижевська на суді повідомила, що підозру Бубенчику буде змінено, у зв'язку з цим клопотання про обрання запобіжного заходу відкликано.

Ст. 115 КК не підпадала під дію закону про амністію для майданівців.

Іван Бубенчик став відомим, коли два роки тому зізнався в розстрілі правоохоронців. Після тих подій Бубенчик пішов у АТО, служив у батальйоні "Дніпро-1", пізніше став командиром батальйону "Захід-2". Усі чотири роки, що передували затриманню, він проходив у справі розстрілів на Майдані як свідок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram