ГоловнаПолітика

Суд допитає Добкіна у справі Януковича

Депутат погодився з'явитися на засідання.

Суд допитає Добкіна у справі Януковича
Фото: Сергей Нужненко

Оболонський районний суд Києва задовольнив клопотання адвокатів екс-президента Віктора Януковича про допит народного депутата Михайла Добкіна як свідка у справі про державну зраду.

Захисники Януковича надали суду письмову заяву Добкіна про готовність прибути в суд після 11 квітня.

Суд запропонував стороні захисту визначитися разом з Добкіним і забезпечити явку свідка на засідання 12, 18 або 19 квітня.

На засіданні в четвер суд не зміг заслухати колишнього депутата Вишгородської райради від Партії регіонів Анатолія Кобилинського - директора охоронної фірми "Гроссер", яка охороняла резиденцію "Межигір'я" за часів президентства Януковича. Свідок надіслав електронну телеграму до суду, що не може прибути з поважних причин.

Сторона звинувачення у відповідь на це запропонувала здійснити привід цього свідка в суд. Крім того, прокурори виступили проти виклику в суд додаткових свідків з боку захисту. На думку звинувачення, збільшення кількості свідків, які можуть повідомити одні й ті самі відомості й обставини, буде тільки затягувати процес.

Також прокурори вказали на те, що адвокати Януковича не можуть забезпечити явку своїх свідків до суду.

З 14 лютого в Оболонському райсуді у справі про держзраду екс-президента були допитані лише четверо з 20 викликаних судом свідків захисту.

Нагадаємо, колишній президент Янукович звинувачується в зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27 , ч. 2 ст. 437 КК). Його судять заочно у зв'язку з тим, що він переховується від правосуддя на території Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram