ГоловнаПолітика

Підстав для відставки Кабміну за результатами звіту немає, - Денисенко

"Питання про відставку можна поставити навіть сьогодні, якщо буде воля парламенту".

Підстав для відставки Кабміну за результатами звіту немає, - Денисенко
Фото: Макс Левин

Підстав для відставки Кабінету Міністрів за результатами звіту "Програма дій за 2017 рік" немає.

Про це в коментарі LB.ua заявив представник уряду в Раді Вадим Денисенко.

"Згідно з процедурою, уряд у визначені терміни подав у парламент звіт про виконання Програми діяльності за 2017 рік. У законі про Кабмін і регламент де-факто не прописана чітко процедура. Але комітети розглядають цей звіт, приймають рішення. Профільним комітетом є комітет Іванчука (економічної політики, - ред.). Він буде засідати 18 квітня і також прийме рішення. Потім голосування буде в залі", - сказав він.

Денисенко нагадав, що минулого року Комітет з економічної політики рекомендував парламенту взяти до відома звіт про виконання Програми дій Кабміну.

"Яким буде рішення цього року, я не знаю. Щодо імперативної норми, то є згадка: програма затверджується в перший рік, і тоді уряд отримує імунітет (від відставки, - ред.). Але це стосується тільки першого року. Питання про відставку можна поставити навіть сьогодні, якщо буде воля парламенту. Потрібне окреме рішення парламенту. Але я вважаю, що на сьогоднішній момент ті реформи і дії, які зроблені, говорять про те, що цей уряд працює ефективніше, ніж багато інших за останнє десятиліття", - підкреслив він.

Щодо рекомендації Комітету ВР з питань охорони здоров'я про відставку в.о. міністра Уляни Супрун, Денисенко зазначив: "Для цього необхідне окреме рішення парламенту. Рада може прийняти будь-яке рішення", - сказав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман 18 квітня відзвітує в Раді на профільному комітеті. Голосування за "імунітет" від відставки Кабміну на рік відбудеться наприкінці квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram