ГоловнаПолітика

ГПУ відкликала клопотання про арешт Бубенчика

Йому збираються змінити підозру.

ГПУ відкликала клопотання про арешт Бубенчика
Фото: Lb.ua

Генеральна прокуратура відкликала клопотання про арешт учасника Майдану Івана Бубенчика.

Про це повідомив "Цензор".

3 квітня йому повідомили про підозру в убивствах співробітника правоохоронного органу і військовослужбовця внутрішніх військ і замаху на вбивство військовослужбовця 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності, а також у придбанні та носінні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 348, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Але заступник генерального прокурора Алла Стрижевська під час засідання суду 5 квітня повідомила, що підозру буде змінено. У зв'язку з цим клопотання про обрання запобіжного заходу необхідно відкликати.

Нову підозру вручать увечері 5 квітня.

Нагадаємо, Івана Бубенчика затримали 3 квітня на кордоні під час спроби виїхати в Польщу і привезли до Києва для обрання запобіжного заходу. Прокуратура клопотала про арешт.

Іван Бубенчик став відомим, коли два роки тому зізнався у розстрілі правоохоронців. Після тих подій Бубенчик пішов в АТО, служив у батальйоні "Дніпро-1", пізніше став командиром батальйону "Захід-2". Усі чотири роки, які передували затриманню, він проходив у справі розстрілів на Майдані як свідок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram