ГоловнаПолітика

Порошенко нагородив сенатора США Портмана орденом "За заслуги"

Президент відзначив особисті зусилля Портмана в питаннях надання Україні військової допомоги.

Президент Петро Порошенко нагородив сенатора США Роберта Портмана орденом "За заслуги" III ступеня, інформує прес-служба Президента.

"Високу нагороду "за вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американського міждержавного співробітництва, відстоювання державного суверенітету і територіальної цілісності України" глава держави вручив Робертові Портману під час зустрічі, яка відбулася в Адміністрації Президента", - йдеться в повідомленні.

Фото: president.gov.ua

Президент висловив вдячність за тверду двопартійну підтримку України з боку Сенату США й активну і послідовну роботу в цьому напрямку Сенатського українського кокусу, співголовою якого є сенатор Портман.

Порошенко відзначив особисті зусилля Портмана в питаннях надання Україні військової допомоги, в тому числі оборонних озброєнь, а також введення санкцій у зв'язку з агресивними діями Росії.

Під час зустрічі було обговорено ситуацію на Донбасі і рішуче засуджено порушення з боку збройних і контрольованих Росією бойовиків режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят.

Було наголошено на необхідності зберегти санкційний тиск на Росію з метою припинення збройних провокацій і ескалації напруженості і забезпечення належного виконання "Мінських домовленостей".

Порошенко наголосив на важливості продовження скоординованих міжнародних зусиль з метою розгортання ефективної миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбасі.

Окрему увагу було приділено зміцненню енергетичної солідарності між сторонами, і в цьому контексті відзначені небезпеки проекту "Північний потік-2".

Глава держави поінформував американську сторону про подальші кроки в реалізації реформ в Україні, зокрема в контексті прийняття закону про національну безпеку і продовження боротьби з корупцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram