ГоловнаПолітика

Іспанія видала Україні чоловіка, підозрюваного у вбивстві фінансового директора фармкомпанії

Влітку 2015 року мешканку столиці вбили за 1,5 млн доларів.

Іспанія видала Україні чоловіка, підозрюваного у вбивстві фінансового директора фармкомпанії
Фото: facebook.com/policechernigivshchini

Іспанія екстрадувала в Україну українця, підозрюваного у вбивстві фінансового директора фармацевтичної компанії. У міжнародному аеропорту "Бориспіль" поліцейські Чернігівської області затримали громадянина України, який переховувався в Іспанії від слідства, повідомляє прес-служба обласної поліції.

"Україна домоглася екстрадиції з Іспанії підозрюваного у вбивстві фінансового директора великої фармацевтичної компанії, яке відбулося влітку 2015 року. Тоді мешканку столиці вбили за 1,5 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, під приводом купівлі землі жінку вивезли в село під Києвом її бізнес-консультанти. Постраждалу забили молотком, після чого перевезли тіло в Чернігівську область і кинули в річку Замглай. Надалі, щоб уникнути покарання, зловмисники втекли до Іспанії, в Україні заочно їм було оголошено про підозру.

2 квітня одного з них доставили літаком з Іспанії в міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київська область). Слідчий Головного управління Національної поліції Чернігівської області вручив йому повідомлення про підозру.

Чоловіка помістили в ізолятор тимчасового утримання, 4 квітня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Щодо іншої особи у справі вирішується питання щодо екстрадиції її в Україну.

Нагадаємо, у березні в США затримали підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram