ГоловнаПолітика

У Росії залишилися 37 українських дипломатів

Розглядається можливість відправлення в РФ 13 дипломатів на заміну висланим.

У Росії залишилися 37 українських дипломатів
Елена Зеркаль
Фото: пресс-служба президента

На дипломатичній службі в Російській Федерації залишаються 37 українських співробітників.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль, передає "Інтерфакс-Україна".

"Залишилися 37 наших дипломатів. Зараз ми подаємо на узгодження відсутнє число", - сказала вона на засіданні комітету Верховної Ради в закордонних справах у середу.

За словами Зеркаль, можливо, йтиметься про 13 дипломатів на заміну виселеним.

Заступник міністра додала, що МЗС працює над забезпеченням захисту прав українських політв'язнів у Росії, незважаючи на вислання дипломатів.

Нагадаємо, 26 березня президент Петро Порошенко заявив про видворення 13 російських дипломатів на знак солідарності з Британією в зв'язку з отруєнням російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля. 28 березня російські дипломати покинули Україну.

30 березня Росія оголосила про введення дзеркальних заходів щодо 23 країн, які вислали російських дипломатів через "справу Скрипаля". У МЗС Росії було викликано керівників дипмісій Австралії, Албанії, Німеччини, Данії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Латвії, Литви, Македонії, Молдови, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Румунії, України, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швеції , Естонії. Їм вручили ноти протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram