ГоловнаПолітика

Порошенко анонсував підписання контракту про катери Island на травень

"Зрадофіли напустили стільки туману, хоча тут усе гранично зрозуміло".

Порошенко анонсував підписання контракту про катери Island на травень
Катер типа Island.
Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Президент Петро Порошенко розраховує, що Україна підпише контракт на постачання двох патрульних катерів Island зі США у травні 2018 року.

Про це він заявив на заході передачі нової техніки столичним поліцейським.

"Зрадофіли напустили стільки туману, хоча тут усе гранично ясно. Міністерство оборони проходить внутрішньодержавні процедури завершення й узгодження контракту, який ми отримали від американської сторони. Заздалегідь заплановано, що на початку травня в Україну прибуде група фахівців Берегової охорони США для остаточної деталізації і, сподіваюся, підписання контракту", - заявив він.

Президент сказав, що катери Україна отримає безкоштовно, але доведеться заплатити за їх оснащення і доставку зі США. 36 українських моряків вже складають іспити для роботи на цих катерах і найближчим часом поїдуть учитися у Балтимор.

При цьому він відмовився розповідати подробиці контракту і терміни постачання катерів.

Нагадаємо, минулого тижня журналісти програми "Схеми" заявили, що ввезення двох катерів класу Island формально затягується українською владою з 2014 року шляхом бюрократичних процедур. Причиною цього нібито може бути комерційний інтерес заводу Петра Порошенка "Кузня на Рибальському", який будує на державне замовлення катери.

В цей час ці катери, які раніше були на службі Берегової охорони США, стоять у порту Балтимора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram