ГоловнаПолітика

Соратника Медведчука відправили під суд у Харкові

Йому інкримінують опір співробітникам СБУ.

Соратника Медведчука відправили під суд у Харкові
Андрей Лесик
Фото: mediaport

У Харкові завершилося досудове слідство у другій справі стосовно голови харківського осередку "Українського вибору" Андрія Лесика.

Про це повідомив "Інтерфаксу-Україна" його адвокат Дмитро Тихоненков.

На 6 квітня призначено підготовче засідання в Дзержинському районному суді Харкова.

Лесику інкримінують ч.2 ст.342 і ч.2 ст.345 Кримінального кодексу - опір працівникові правоохоронного органу й умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень.

Справа стосується інциденту 8 грудня 2017 року, коли співробітники СБУ прийшли до Лесика в лікарню, щоб передати клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Разом зі слідчим з особливо важливих справ відділу Управління СБУ в Харківській області в лікарню прибув керівник оперативного підрозділу Управління СБУ для вручення повісток про виклик до слідчого.

Лесик відмовився приймати клопотання і проявив агресію. Протягом досудового розслідування в СБУ встановили ступінь тілесних ушкоджень своїх співробітників. У слідчого і керівника оперативного підрозділу УСБУ залишилися синці.

Основну справу проти Лесика розслідують за ст. 110 Кримінального кодексу (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) - за підтримку так званої "Одеської народної республіки".

Андрій Лесик з 2010 по 2015 був депутатом Харківської міської ради 6-го скликання, з 2015-го - депутатом міськради 7-го скликання, членом фракції "Відродження", очолюючи при цьому місцеву територіальну раду руху "Український вибір" Віктора Медведчука. Навесні 2016 року Лесика позбавили повноважень і його місце зайняв інший депутат.

Пізніше йому вдалося через суд скасувати рішення міськради, але мандат йому так і не повернули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram