ГоловнаПолітика

Кабмін перезапустив конкурс з відбору членів наглядової ради "Укрзалізниці"

Раніше уряд затвердив нову процедуру відбору керівництва найбільших держпідприємств.

Кабмін перезапустив конкурс з відбору членів наглядової ради "Укрзалізниці"
Фото: Владислав Мусиенко

Кабінет Міністрів скасував конкурс з відбору кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради "Укрзалізниці" і вирішив запустити новий.

"І починаємо [новий конкурс] за новою процедурою з міжнародними партнерами, все - як має бути", - сказав прем'єр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Заявки на конкурс з відбору незалежних членів наглядової ради "Укрзалізниці", які приймалися до 20 листопада 2017 року, подали понад 50 претендентів. Міністр інфраструктури Володимир Омелян у середині грудня заявляв, що не задоволений процесом відбору кандидатів.

"Інтерфакс-Україна" відзначає, що уряд своєю постановою №190 від 21 березня 2018 року затвердив нову процедуру відбору керівництва найбільших держпідприємств. Зокрема, Комітет з відбору був скорочений з 18 осіб до восьми, з яких чотири - представники держави, а ще чотири - недержавні експерти з правом дорадчого голосу, яких затверджує Кабмін. Комітет буде приймати рішення більшістю мінімум у три голоси. Згідно з новою процедурою, кандидатури для комітету буде підбирати спеціально створена комісія, а не міністерства і відомства, як це було раніше. До складу комісії повинні увійти п'ять членів, серед яких два представники секретаріату Кабінету Міністрів, по одному представнику від Мін'юсту й органу управління, а також експерт з добору персоналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram