ГоловнаПолітика

Аваков: банда Лабутіна планувала розстріляти по депутату від фракції

Міністр також підтвердив, що Лабутін планував його вбивство.

Аваков: банда Лабутіна планувала розстріляти по депутату від фракції
Фото: Макс Требухов

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що затриманий нещодавно в Румунії екс-голова "Укрспирту" Михайло Лабутін разом зі спільниками планував убивства у Верховній Раді, як і депутат Надія Савченко.

В інтерв'ю "Лізі" він заявив, що банда Лабутіна планувала розстріляти по депутату від фракції.

"Справа Савченко-Рубана - не перша ситуація за останні місяці. Перша сталася з бандою під керівництвом Лабутіна (колишнім головою "Укрспирту"), який був недавно за нашим ордером затриманий в Румунії. У нього схема була аналогічна - бандити обговорювали зі спільниками, як вони увірвуться з декількома десятками автоматників у Верховну Раду, візьмуть від кожної фракції по одіозному депутату (практично цитую їхню розмову), виведуть на площу Конституції і там розстріляють. Після цього попросять підтримки українського народу", - сказав Аваков.

Він також підтвердив, що Лабутін планував його убивство.

"Планували підірвати мій автомобіль снарядом від гармати "Гіацинт", купленим за 100 тисяч доларів - тому що той, хто їм може завадити, «їздить на броньованій машині». А щоб військові не втрутилися, планували дати командирам двох військових частин, які дислокуються під Києвом, по кілька мільйонів доларів - про що вели з ними переговори. Для нормальної людини це все здається на шизофренію. Але є люди, які в реальність такого сценарію вірять і готові діяти", - заявив міністр.

Нагадаємо, що Лабутіна затримали на початку січня 2018 року.

У грудні 2014 року Лабутіну оголосили підозру у справі про розтрату й ухилення від сплати ПДВ на 172,5 млн і 28,2 млн гривень відповідно. Через кілька днів озброєні люди з батальйону "Айдар" вивезли Лабутіна з лікарні. У батальйоні заявили, що захищають його від "свавілля Генпрокуратури".

Після цього Лабутіна звільнили з посади гендиректора "Укрспирту" й оголосили в розшук.

Замість Лабутіна "Укрспирт" очолив Віктор Панков. У травні 2017 року Панкова вбили в Києві неподалік від станції метро "Позняки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram