ГоловнаПолітика

Парасюк не виключає позбавлення його депутатської недоторканності через "справу Бубенчика"

"Не виключаю, що Семенченку вони будуть теж шити справу".

Парасюк не виключає позбавлення його депутатської недоторканності через "справу Бубенчика"
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Володимир Парасюк не виключає позбавлення його депутатської недоторканності через "створення злочинного угруповання" для розстрілу "беркутівців" з Бубенчиком.

За інформацією нардепа, справу також "шиють" Семену Семенченку.

Про це в коментарі LB.ua заявив позафракційний нардеп Володимир Парасюк.

"Мене запрошували до Генпрокуратури на розмову з цієї справи (прим .: у справі Бубенчика). На мене хочуть повісити статтю зі створення злочинного угруповання, яке розстріляло "беркутівців" на Майдані. Я не просто знаю, що мене хочуть залучити, я знаю і упевнений, що така ситуація є. Генпрокуратура це хоче зробити. Поки що тільки мій статус депутата зупиняє їх в слідчих діях. Тому, якщо стоїть питання: чи будуть вони знімати з мене депутатську недоторканність? Це вже політичне питання. Адже питання не в Парасюку і Бубенчику. А в тому, як вони зайдуть до Верховної Ради і представлять подання на мене, коли за чотири роки не показали результатів у справі розстрілу Майдану", - заявив він.

Парасюк також підтвердив, що спільно з Семеном Семенчком і Єгором Соболєвим готовий взяти Івана Бубенчика на поруки.

"Не виключаю, що Семенченку вони (прим .: ГПУ) будуть теж шити справу, але не щодо Майдану, а щодо часу і подій АТО", - додав він.

Нагадаємо, Семенченко був одним з організаторів протесту біля Ради. При знесенні наметового містечка поліція знайшла дев'ять бойових гранат РГД-5. За цим фактом порушено кримінальне провадження, ГПУ викликала Семенченка на допит.

Раніше парламент дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, арешт і взяття під варту нардепа Надію Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram