ГоловнаПолітика

Обрання запобіжного заходу для Бубенчика відклали на невизначений термін

Відбулася невелика сутичка між групою підтримки Бубенчика і поліцією з охорони суду.

Обрання запобіжного заходу для Бубенчика відклали на невизначений термін
Фото: LB.ua

Печерський суд переніс обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві силовиків на Майдані 20 лютого 2014 року Івану Бубенчику на невизначений термін.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua із залу суду.

Спочатку адвокат заявив, що три години, які суд надав на ознайомлення з клопотанням прокуратури недостатньо, і заявив відвід судді, засумнівавшись в його об'єктивності. Суддя відповів, що розгляне заяву і оголосив перерву в судовому засіданні "без визначення терміну".

Єгор Соболєв оголосив, що за інформацією від адвокатів, авторозподіл суддів відбудеться з ранку 4 квітня.

Бубенчик ухиляється від прямих відповідей журналістам на те, чи вважає він себе винним. Але каже, що тоді захищав народ і керувався при цьому визначеною ним самим крайньою мірою небезпеки для мирних протестувальників.

Прокурор Ігор Земсков вимагає арешту: підозрюваний нібито не з'являвся на виклики в прокуратуру, крім того є ймовірність, що він захоче сховатися від правосуддя. За словами прокурора, він не знає, чи потрапить підозрюваний під закон про амністію для майданівців, прийнятий в 2014 році. Каже, що потрібно розбиратися в суді, чи був це самозахист, чи умисне вбивство, чого Бубенчик категорично не бажає робити.

Підтримати військового прийшли народні депутати Володимир Парасюк, Олег Петренко, Євген Соболєв і Семен Семенченко, а також міністр охорони здоров'я Уляна Супрун.

Після перенесення сталася невелика бійка між групою підтримки Бубенчика і поліцією з охорони суду.

Бубенчика підозрюють у двох вбивствах (співробітника правоохоронного органу і військовослужбовця внутрішніх військ), а також замаху на вбивство військовослужбовця при попередній змові 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності. Крім того йому інкримінують незаконне придбання та носіння вогнепальної зброї і бойових припасів (п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 348, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Йому загрожує від 10 років позбавлення волі.

Хоча досудове розслідування ще не закінчено, сторона звинувачення звернулася в суд для обрання запобіжного заходу. Бубенчика затримали на українсько-польському кордоні і доставили в суд.

Нагадаємо, два роки тому вийшло інтерв'ю з Іваном Бубенчиком, в якому він зізнався у вбивстві командирів "Беркута" 20 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram