ГоловнаПолітика

Нардепи Семенченко і Соболєв готові взяти Бубенчика на поруки

"За всі ці роки влада не встановила тих, хто розстрілював Майдан. При цьому звинувачує майданівця в розстрілі "беркутівців"".

Нардепи Семенченко і Соболєв готові взяти Бубенчика на поруки
Фото: lb.ua

Народні депутати Семен Семенченко та Єгор Соболєв готові взяти на поруки активіста Майдану Івана Бубенчика, якому суд обирає запобіжний захід.

Про це під час засідання Печерського суду міста Києва заявив народний депутат фракції "Самопоміч" Семен Семенченко, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Ми спостерігаємо повний абсурд. Коли за всі ці роки влада не встановила тих, хто розстрілював Майдан. При цьому звинувачує майданівців в розстрілі "беркутівців". Але ми не кинемо Івана і візьмемо його на поруки. Це дзвіночок для всіх майданівців, до яких рано чи пізно прийдуть", - заявив він.

У свою чергу, нардеп фракції "Самопоміч" і екс-голова Комітету з питань боротьби з корупцією Єгор Соболєв також підтвердив готовність взяти на поруки Бубенчика.

"Що ми спостерігаємо зараз в суді? Непокаране зло повернулося. Непокарані "беркутівці" повернулися. Це сигнал всьому суспільству, коли влада хоче цим показати, що ми повинні жити в Росії і за її законами. Але це не вийде. Україна - це Україна. І ми це доведемо", - додав він.

Нагадаємо, правоохоронні органи у вівторок затримали активіста Майдану Івана Бубенчика, який заявив, що вбив двох командирів спецпідрозділу "Беркут". Затриманому повідомлено про підозру у вбивствах співробітника правоохоронного органу і військовослужбовця внутрішніх військ і замаху на вбивство військовослужбовця 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності, а також в придбанні і носінні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (п.п. 1, 12 ч . 2 ст. 115, ст. 348, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram