ГоловнаПолітика

На Заході провал закону про е-декларування для антикорупціонерів пов'язали з Порошенком

"Шкода, що політики з правлячих партій витрачають більше енергії на переживання з приводу корупції в середовищі громадянського суспільства, ніж в своїх власних рядах".

На Заході провал закону про е-декларування для антикорупціонерів пов'язали з Порошенком

Західні експерти і оглядачі покладають відповідальність за нездатність Верховної Ради скасувати електронне декларування для громадських організацій на президента України Петра Порошенка.

Про це пише Голос Америки.

Раніше Сполучені Штати наполегливо закликали уряд України скасувати законодавство, яке вимагає надання електронних декларацій антикорупційних активістів.

"Це важлива і сумна подія. Наслідком стане закриття значної кількості НУО. Причина в тому, що більшість фракції БПП не проголосувала за змістовні зміни. Ймовірно ЄС на це відреагує дуже гостро", - заявив Андерс Аслунд, відомий експерт з питань України в аналітичному центрі Atlantic Council.

Колишній заступник помічника міністра оборони США, старший директор Центру Байдена і старший науковий співробітник при "Атлантичній раді" висловив жаль з приводу результатів голосування в Раді.

"Шкода, що політики з правлячих партій витрачають більше енергії на переживання з приводу корупції в середовищі громадянського суспільства, ніж в своїх власних рядах", - заявив Карпентер.

Як відомо, у вівторок, 3 квітня, Рада не підтримала законопроекти, якими планувалося скасувати електронне декларування для антикорупційних громадських організацій. За прийняття за основу відповідних законопроектів №6271 і №6674 проголосували тільки 156 і 157 депутатів при мінімально необхідних 226.

Раніше президент Петро Порошенко закликав Раду скасувати е-декларування для антикорупціонерів, розцінивши поправки до електронного декларування як помилку.

Минулого тижня європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоханнес Хан розкритикував Верховну Раду і владу України за відмову скасувати електронні декларації для членів антикорупційних громадських організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram