ГоловнаПолітика

Холодницький про Гуцуляка: мстити підозрами я не буду

"Я не підлий, як вони, і таким не займаюся".

Холодницький про Гуцуляка: мстити підозрами я не буду
Фото: Сергей Нужненко

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький спростував інформацію про те, що його відомство готує підозру голові департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимиру Гуцуляку.

"Ні, я не підлий, як вони, і таким не займаюся. Мстити підозрами я не буду", - відповів Холодницький у коментарі LB.ua на запитання, чи готують у САП підозру Гуцуляку.

Про підозру, що її нібито готують Гуцуляку, повідомило видання Insider з посиланням на неназвані джерела в правоохоронних органах.

Департамент під керівництвом Гуцуляка розслідував кримінальне провадження, в якому фігурує Холодницький. 3 квітня процесуальне керівництво у цій справі перейшло до Генеральної інспекції ГПУ. Це було зроблено на прохання Холодницького, адже "керівник департаменту є фактичним фігурантом у трьох провадженнях САП і НАБУ".

30 березня генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Артем Ситник подали стосовно Холодницького скаргу в дисциплінарну комісію прокурорів. Вони пропонують звільнити антикорупційного прокурора.

ГПУ і НАБУ близько місяця прослуховували кабінет Холодницького. За словами Ситника, Холодницький тиснув на підлеглих, суд і свідків у низці резонансних справ. Антикорупційний прокурор усі звинувачення заперечує. Він каже, що на записах нічого крамольного немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram