ГоловнаПолітика

Nestlе інвестує в економіку Харківщини близько 700 мільйонів гривень, - Світлична

Проект розрахований на 2-3 роки. Його реалізація дозволить збільшити кількість робочих місць.

Nestlе інвестує в економіку Харківщини близько 700 мільйонів гривень, - Світлична
Фото: ХОГА

У Харківській області стартує масштабний проект модернізації одного з підприємств корпорації Nestlé, при цьому в економіку регіону буде залучено 700 мільйонів гривень, повідомляє сайт ХОДА.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична і генеральний директор Nestlé в Україні і Молдові Ансгар Борнеман під час зустрічі в Харкові обговорили етапи реалізації проекту модернізації підприємства «Мівіна», що належить швейцарській корпорації. Головними цілями проекту названо поліпшення умов праці, підвищення конкурентоспроможності продукції, подальший розвиток фабрики.

«Проект розраховано на 2-3 роки. Його реалізація дозволить у перспективі збільшити кількість робочих місць, а до кінця 2018 року підвищити зарплату на підприємстві в середньому на 15%, - повідомила Юлія Світлична. - Розраховуємо на співпрацю з керівництвом Nestlé. Хочу подякувати компанії за її довіру до Харківської області, чим надає можливість розвивати внутрішній і зовнішній ринки Харківщини і підвищити активність бізнесу».

За словами Ансгара Борнемана, розмір інвестицій у Харківську область складе близько 700 млн грн. Він також вважає, що регіон має великі переваги, які важливі для міжнародних компаній-інвесторів.

«Ми плануємо модернізувати виробництво, вдосконалити всі процеси, поліпшити умови праці і технології виготовлення продукції, - заявив генеральний директор Nestlé в Україні і Молдові. - Харківська область має велику перевагу на сьогодні. Це той регіон, де сконцентрована велика кількість висококваліфікованих кадрів. Будемо сподіватися, що інвестиції принесуть користь Харківському регіону зараз і в довгостроковій перспективі».

На брифінгу за результатами зустрічі Юлія Світлична зазначила, що область очікує нових іноземних партнерів, готових будувати в регіоні нові сучасні заводи, розвивати наявні підприємства, створювати нові робочі місця, збільшувати надходження до бюджету для подальшого розвитку області.

«Той факт, що іноземні інвестори готові вкладати кошти в модернізацію підприємств в Харкові, свідчить про довіру до області і впевненість у безпеці нашого регіону», - резюмувала Світлична.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram