ГоловнаПолітика

СБУ затримала депутата "міськради" Євпаторії (оновлено)

Сергію Осьмініну повідомлено про підозру.

СБУ затримала депутата "міськради" Євпаторії (оновлено)
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України затримали в пункті пропуску "Чаплинка" на адміністративному кордоні з анексованим Кримом депутата Євпаторійської міської ради окупаційної влади.

Оперативники спецслужби встановили, що колишній депутат міської ради Євпаторії в березні 2014 року брав участь у протиправній діяльності так званої "самооборони Криму". Під час незаконної анексії півострова він брав активну участь у захопленні адміністративних будівель органів державної влади та місцевого самоврядування України, повідомляють на сайті спецслужби.

У вересні 2014 року фігуранта справи було обрано депутатом від політичної партії "Єдина Росія" в так звану Євпаторійську міську раду, створену окупаційною владою.

Співробітники СБУ задокументували факт прибуття зловмисника на материкову частину України, де проживають його родичі. Проти нього порушено справу за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Ім'я депутата на сайті не вказано, але оприлюднено злегка заретушовану фотографію. На сайті "міськради" Євпаторії дуже схожий чоловік значиться як депутат від "Єдиної Росії" Осьмінін Сергій Анатолійович.

Оновлення. Затриманому 3 квітня "депутату Євпаторійської міськради" повідомили про підозру, інформує  прес-служба прокуратури АР Крим.

"Сьогодні затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram