ГоловнаПолітика

Київський суд допитає екс-міністра Захарченка по відеозв'язку

Він дасть свідчення у справі про розстріли на Майдані.

Київський суд допитає екс-міністра Захарченка по відеозв'язку
Фото: krymedia.ru

Святошинський районний суд Києва вирішив провести допит по відеоконференцзв'язку колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка як свідка у справі проти п'яти екс-"беркутівців", обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вул. Інститутській у Києві.

Суд присяжних під керівництвом судді Сергія Дячука таким чином частково задовольнив клопотання адвокатів екс-"беркутівців". Від допиту екс-прем'єра Миколи Азарова суд відмовився.

Нагадаємо, в травні 2016 року Святошинський суд почав розгляд по суті справи проти п'яти колишніх "беркутівців": Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського. Їх звинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім "беркутівцям" інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство і заподіяння тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут" не визнають своєї провини за жодним з пунктів.

Усього, як повідомляв прокурор Генеральної прокуратури України Яніс Симонов, вдалося ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській. 20 із них зараз у розшуку.

Захарченко був міністром внутрішніх справ під час Революції гідності, а зараз переховується на території Росії. У 2017 році йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів на Майдані з 18 по 20 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram