ГоловнаПолітика

Комітет Ради визнав незадовільною роботу Супрун

В.о. голови МОЗ, зокрема, закидають відповідальність за епідемію кору.

Комітет Ради визнав незадовільною роботу Супрун
Фото: Анна Стешенко

Парламентський комітет з питань охорони здоров'я визнав роботу Міністерства охорони здоров'я в 2017 році незадовільною.

За це рішення проголосували 9 з 12 членів комітету, передає кореспондент LB.ua.

Комітет на своєму засіданні заслухав "Звіт уряду про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2017 році" в частині роботи МОЗ.

На засіданні була присутня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун і її заступники.

"2017 рік увійде в історію як рік початку системних реформ у системі охорони здоров'я... У першу чергу, створені основи для медичного страхування ... впровадження принципу "гроші йдуть за пацієнтом". Створено нову систему фінансування через єдиний національний орган", - зазначила вона, представляючи звіт.

Супрун хотіла передати слово заступникові Роману Ілику для представлення інформації з виконання програми "Доступні ліки". Однак члени комітету виступили категорично проти.

"Тільки ви особисто можете використовувати свої 15 хвилин для виступу", - сказала голова парламентського комітету Ольга Богомолець.

"Вам тут не спектакль", - додала нардеп від "Опоблоку" Тетяна Бахтєєва.

У процесі питань і відповідей нардеп "Опоблоку" Ігор Шурма звинуватив Супрун "у наданні недостовірної інформації про стан закупівель лікарських препаратів за державні кошти за 2017 рік", нардеп від "Народного фронту" Тетяна Донець визнала в.о. міністра "відповідальною за зрив термінів будівництва дитячої клініки "Охматдит", а позафракційний нардеп Сергій Мельничук поклав на неї "відповідальність за епідемію кору та її наслідки".

Супрун поспішно покинула засідання комітету, не дочекавшись розгляду наступного питання - проект постанови про звернення до Кабміну з проханням відправити у відставку в.о. голови МОЗ.

Нагадаємо, за даними шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної, Блок Петра Порошенка має намір відкликати з Кабінету Міністрів чотирьох міністрів зі своєї квоти - Олександра Данилюка, Уляну Супрун, Ігоря Насалика і Тараса Кутового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram